Πάνω από το όριο της φτώχειας, στα όρια της... αντοχής


Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να μην βρίσκονται στα όρια της ανέχειας αλλά η επιβίωση τους είναι μαραθώνιοςΒρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με τα επίσημα στάνταρ, μπορούν να επιβιώσουν αλλά η καθημερινότητα αλλιώς αποδεικνύεται.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, βρίσκονται, βάσει των επισήμως ορισμένων στάνταρ, πάνω από το όριο της φτώχειας. Η καθημερινότητά τους, όμως, αποδεικνύεται ένας ασθματικός μαραθώνιος επιβίωσης.
Στις ΗΠΑ, ένας στους δυο Αμερικανούς αδυνατεί να πληρώσει για τις βασικές του ανάγκες όπως η στέγαση, η τροφή, η υγειονομική περίθαλψη. Και πρόκειται για το 50% των Αμερικανών που ζουν πάνω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Wider Opportunities for Women (WOW).

Σε έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, προκύπτει ότι το 45% των Αμερικανών ζουν σε σπίτια που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά. Από αυτούς το 39% είναι ενήλικες και το 55% παιδιά. Ενδεικτικό, μάλιστα, είναι ότι στην έρευνα, ω κριτήρια περιελήφθησαν πολύ στοιχειώδεις και βασικές ανάγκες. Ούτε συζήτηση, λοιπόν, για το αν υπάρχουν χρήματα για ανάγκες όπως η εκπαίδευση, δίδακτρα παιδιών, διακοπές κ.ά.
“Είναι ένα σήμα κινδύνου προς το Κογκρέσο, την κυβέρνηση, όλους μας” δήλωσε η Πρόεδρος του WOW.
Η έρευνα δημοσιοποιείται ενώ οι Γερουσιαστές του Αμερικανικού Κογκρέσου απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη μείωση του χρέους. Κάτι που αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα μαχαίρι στις κρατικές δαπάνες των ΗΠΑ για τομείς όπως η ασφάλιση, η κοινωνική περίθαλψη και η εκπαίδευση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις